Pomiar barwy żywności i napojów
Spektrofotometry HunterLab mierzą barwę i mętność różnych produktów w przemyśle spożywczym i napojów, są zgodne z FDA i wszechstronne w zależności od zastosowania: w laboratorium, w produkcji, stacjonarnie lub online/inline.
Wypieki i przekąski
Chleb, bułki, tosty, spody do ciast, herbatniki, pierniki, biszkopty, przekąski, chipsy, flipsy, krakersy, precle, paluszki, orzechy
Składniki odżywcze zbóż
Płatki zbożowe sypkie, ziarna, musli i batony zbożowe, składniki do pieczenia, mieszanki do pieczenia, proszek do pieczenia, skrobia, mąka, dmuchane produkty zbożowe, musli, płatki kukurydziane, pops, makaron, kluski
Produkty mleczne
Mleko, napoje mieszane na bazie mleka, śmietanka do kawy, jogurt, kefir, twaróg, lody, śmietana, suszone przetwory mleczne, serwatka w proszku, masło, przetwory z masła, tłuszcz do smarowania
Owoce i warzywa
Kaszki dla niemowląt, przeciery, papki, przetwory pomidorowe, owoce i warzywa – świeże i mrożone
Cukier i wyroby cukiernicze
Słodycze, gumy owocowe, dropsy czekoladowe, żelki, kakao w proszku, masa kakaowa, masło kakaowe, czekolada, smarowidła, kremy, miód, dżem, marmolada, konfitury, cukier, cukier trzcinowy, cukier kamienny, cukier w kostkach, cukier puder
Składniki i produkty convenience
Barwniki, barwniki w proszku, barwniki w płynie, sypkie zioła i przyprawy, sosy, majonezy, dressingi, musztarda
Oleje spożywcze i margaryna
Olej spożywczy, oliwa z oliwek, olej słonecznikowy, olej krokoszowy, olej rzepakowy, margaryna i tłuszcze
Mięso, ryby i białka roślinne
Drób, wołowina, wieprzowina, produkty wędliniarskie, ryby, białka roślinne, substytuty mięsa i ryb
Napoje
Kawa, herbata/podobne napoje, woda, soki owocowe, napoje bezalkoholowe, piwo/napoje mieszane na bazie słodu, piwo rzemieślnicze, napoje spirytusowe Wino, napoje spirytusowe, alkoholowe napoje mieszane, wino, wino musujące
Pomiar barwy wypieków i przekąsek
Pomiar koloru bułek, herbatników i przekąsek koncentruje się na ilościowym określeniu koloru na poziomie wizualnej percepcji człowieka, zapewniając spełnienie oczekiwań konsumentów.
Chleb, bułki, tosty, spody do ciast
Ciastka, pierniki, herbatniki
Przekąski, chipsy, krakersy, precle, paluszki, orzeszki
Kolorowy pomiar składników odżywczych zbóż
Zboża, mąki i makarony podkreślają swoje standardy jakości dla konsumentów spójnością kolorów. Składniki do pieczenia, ziarna i surowe zboża są sprawdzane w celu zapewnienia spójności w całym łańcuchu dostaw.
Płatki zbożowe sypkie, ziarna, musli i batony zbożowe
Składniki do pieczenia, mieszanki do pieczenia, proszek do pieczenia, skrobia, mąka
Dmuchane produkty zbożowe, musli, płatki kukurydziane, napoje typu pops
Makaron, kluski
Pomiar barwy produktów mleczarskich
Produkty mleczne są niezwykle różnorodne: próbki mogą być nieprzezroczystymi cieczami, produktami półstałymi, próbkami stałymi lub sproszkowanymi, ale zawsze muszą być spełnione najwyższe standardy jakości. Producenci spełniają te wymagania dzięki urządzeniom do pomiaru koloru HunterLab i odpowiednim akcesoriom.
Mleko, napoje mieszane na bazie mleka, śmietanki do kawy
Jogurt, kefir, twaróg, lody, śmietana
Suszone produkty mleczne, serwatka w proszku
Masło, przetwory z masła, tłuszcz do smarowania
Pomiar barwy owoców i warzyw - surowych lub przetworzonych
Owoce i warzywa występują w wielu formach, od naturalnego, nieprzetworzonego stanu po przetworzone przeciery i mrożonki. Odpowiednia technologia i oprzyrządowanie do pomiaru barwy zależą od formy mierzonego produktu.
Kaszka dla niemowląt, puree, papka
Produkty pomidorowe
Owoce i warzywa - świeże i mrożone
Pomiar barwy cukru i wyrobów cukierniczych
Słodycze, produkty do smarowania, czekolada i ich surowce, takie jak cukier i kakao, są testowane pod kątem wyglądu wizualnego za pomocą urządzeń do pomiaru kolorów w celu wzmocnienia zaufania do produktu i marki. HunterLab posiada odpowiednie urządzenia pomiarowe i uchwyty na próbki do każdego zastosowania.
Słodycze, gumy owocowe, dropsy czekoladowe, żelki
Proszek kakaowy, masa kakaowa, masło kakaowe, czekolada
Pasty do smarowania, kremy, miód, marmolada, dżemy
Cukier, cukier trzcinowy, cukier kamienny, cukier w kostkach, cukier puder
Pomiar barwy składników i produktów wygodnych
Przyprawy, barwniki spożywcze, syntetyczne/naturalne przeciwutleniacze, musztarda, dressingi i sosy mogą występować w postaci stałej, płynnej, proszku lub pasty, dlatego do skutecznego pomiaru barwy wymagane są różne techniki pomiarowe.
Barwniki, proszki barwiące, barwniki płynne
Zioła i przyprawy luzem
Sosy, majonez, dressingi, musztarda
Pomiar barwy olejów jadalnych i margaryn
Jakość koloru olejów roślinnych, takich jak oliwa z oliwek lub olej słonecznikowy, a także margaryny, odgrywa ważną rolę w klasyfikacji produktów w celu utrzymania akceptacji i zaufania konsumentów.
Olej spożywczy, oliwa z oliwek, olej słonecznikowy, olej krokoszowy, olej rzepakowy
Margaryna i tłuszcze
Pomiar barwy mięsa, ryb i białek roślinnych
Zanim produkt dotrze do konsumenta, przetwórcy mięsa, drobiu i ryb, a także ich roślinnych substytutów, używają kolorowych urządzeń pomiarowych do monitorowania procesu przetwarzania i zapewnienia jakości i świeżości produktu.
Drób, wołowina, wieprzowina, wyroby wędliniarskie
Ryba
Białka roślinne, substytuty mięsa i ryb
Pomiar barwy napojów
Napoje mogą być nieprzezroczyste, półprzezroczyste lub przezroczyste i wymagają różnych przyrządów i technik do skutecznego pomiaru barwy. Producenci mogą je znaleźć w firmie Hunterlab, której urządzenia pomiarowe są już używane przez największe firmy produkujące napoje. Poproś nas o referencje!
Kawa, herbata/podobne napoje
Woda, soki owocowe, napoje bezalkoholowe
Piwo / napoje mieszane na bazie słodu, piwo rzemieślnicze
Napoje spirytusowe, alkoholowe napoje mieszane, wino, wino musujące
Twój lokalny partner:
-
LABO PLUS
-
ul. Obornicka 5
02-948 Warsaw
Poland -
+48 22 646 77 27
HunterLab na całym świecie:
-
Europe / Middle East / Africa
HunterLab Europe GmbH
-
Dr.-August-Einsele-Ring 15
82418 Murnau
-
+49 8841 9464
-
Headquarters, North / South America
Hunter Associates Laboratory, Inc.
-
11491 Sunset Hills Road
Reston, VA 20190-5280
-
+1 571 470 6028
-
Asia-Pacific
HunterLab Asia Limited
-
Flat E, 13F Leahander Centre,
28 Wang Wo Tsai Street,
Tsuen Wan,
New Territories,
Hong Kong -
+852 2406 1723
Zadaj nam pytanie tutaj...
Chcesz porozmawiać bezpośrednio o swojej aplikacji/próbce? Zadzwoń do nas pod numer
Pokażemy Ci rozwiązanie pomiaru koloru dla Twojego produktu.
Lub po prostu wypełnij poniższy formularz.
Nasi eksperci od kolorymetrii z przyjemnością Ci pomogą!
Czy owoce są nadal świeże?
Czy lemoniada wygląda blado?
Dlaczego przekąski są ciemniejsze niż zwykle?
Pytania takie jak te pokazują wysoki poziom wrażliwości, który należy wziąć pod uwagę, jeśli chodzi o produkty spożywcze.
Kolor odgrywa ważną rolę w przemyśle spożywczym, ponieważ przyczynia się do tego, czy klienci ufają producentowi, czy nie.
Nabywcy surowców oceniają kolor jako parametr jakości w taki sam sposób jak konsument końcowy.
Zaufanie opiera się na rozpoznawalności i spójnym wyglądzie.
HunterLab jest ekspertem w dziedzinie przemysłowych pomiarów barwy od 70 lat i gwarantuje stabilne wartości pomiarowe od surowca do gotowego produktu, w tym cieczy, ciał stałych i niejednorodnych produktów, takich jak zboża lub przekąski, w firmach spożywczych na całym świecie.
Pomiar koloru oznacza zapewnienie jakości.
Producenci mogą zagwarantować wysokie standardy jakości tylko wtedy, gdy wszystkie herbatniki w opakowaniu mają ten sam złotobrązowy kolor, lemoniada jest zawsze świeżo pomarańczowa lub ziarno kakao nie jest zbyt czarne.
HunterLab spełnia specjalne wymagania produktów spożywczych dzięki szerokiej gamie różnych systemów pomiaru barwy.
Przenośne urządzenia ręczne, stacje kolorymetryczne dla laboratoriów i produkcji, urządzenia online i odpowiednie oprogramowanie umożliwiają oszczędności dzięki mniejszej liczbie reklamacji, stałej stabilności kolorów, a tym samym zadowoleniu klientów.
Od 70 lat HunterLab jest liderem w produkcji i dystrybucji przyrządów pomiarowych do oceny koloru i jego parametrów. Przekonaj się o doświadczeniu, wyjątkowej obsłudze i wsparciu.