Pomiar barwy przekąsek
Przekąski są bardzo zróżnicowane, w tym chipsy ziemniaczane, chrupki, prażone orzechy, krakersy, precle i słodycze. Oferują smaki, które mogą być słodkie, kwaśne, gorzkie, słone, pikantne, metaliczne i pikantne. I tak jak różne są cechy smakowe, tak różne są cechy wizualne przekąsek.
Powierzchnia próbek jest zwykle nierówna, czasami pokryta plamkami soli lub przypraw i rzadko można ją zmierzyć w określonych punktach. Techniki pomiarowe różnią się w zależności od rodzaju przekąski, która zazwyczaj obejmuje gruboziarniste, niejednorodne i nieregularne w kształcie produkty spożywcze .
Nasze rozwiązania dla przekąsek:
Aeros
Urządzenie laboratoryjne do pomiaru koloru i stopnia brązowienia
-
Pomiar bezdotykowy
Czujnik wykrywa próbkę bezdotykowo i bez konieczności pomiaru przez plastik lub szkło.
-
Duża powierzchnia
Obrotowa płytka próbki rejestruje 177,25 cm2 próbki w 35 pomiarach w ciągu 5 sekund.
-
Zintegrowane oprogramowanie QC
Oprogramowanie do kontroli jakości EasyMatch QC Essentials jest zintegrowane z urządzeniem i zapewnia wszystkie niezbędne wskaźniki i metryki kolorów.
-
Inteligentna regulacja wysokości
Czujnik odległości automatycznie kompensuje różnice wysokości w nieregularnych próbkach. -
Inteligentny interfejs użytkownika
Wyniki pomiarów można łatwo przenieść do istniejących systemów LIMS lub SPC. -
Nieskomplikowany i precyzyjny
Prosty pomiar "jednym dotknięciem" skraca czas szkolenia, optymalizuje przepływ pracy i zwiększa produktywność.
SpectraTrend HT
Pomiar koloru on-line/in-line
-
Bezkontaktowy
Czujnik wykrywa próbkę bezpośrednio na powierzchni, bezdotykowo, idealny do produktów o różnych wysokościach. -
Wszechstronność
SpectraTrend jest w stanie zmierzyć kolor granulatu, płyt, wypieków, włóknocementu i wielu innych. -
Ocena oprogramowania
Ocenę i kontrolę procesu można przeprowadzić w odpowiednim oprogramowaniu colorWorkbench.
-
Precyzyjny czujnik
Monitorowanie z 5 pomiarami na sekundę dla zmian koloru i wysokości. -
Łączność
Wyniki pomiarów są łatwo przesyłane do komputera, sieci i/lub sterownika PLC i dalej przetwarzane w oprogramowaniu QA. -
Odporny
Solidna konstrukcja przemysłowa w obudowie zatwierdzonej przez NEMA4/IP66 z opcjonalną obudową ze stali nierdzewnej do użytku w przemyśle spożywczym.
Przykład zastosowania:
Oznaczanie barwy orzechów - od surowca do produktu końcowegoKolor orzechów jest ważnym wskaźnikiem ich jakości, świeżości i przetworzenia. Ponieważ orzechy są produktem naturalnym, ich kolor zmienia się w zależności od odmiany, pochodzenia, stopnia dojrzałości i warunków przechowywania. Zmiany koloru mogą wystąpić podczas produkcji i przetwarzania z różnych powodów. Z jednej strony, różne rodzaje orzechów mają naturalnie różne kolory. Na przykład orzechy laskowe są jasnobrązowe do ciemnobrązowych, migdały są kremowobiałe bez skórki lub czerwonawo-brązowe ze skórką, orzechy włoskie mogą być jasnobrązowe do ciemnobrązowych z szarymi lub czarnymi plamami, a orzechy nerkowca są zwykle w...
Więcej informacji na ten temat:
-
Solution-PDF Nuts (angielski)
-
Obejrzyj wideo
-
Broszura Aeros
Twój lokalny partner:
-
LABO PLUS
-
ul. Obornicka 5
02-948 Warsaw
Poland -
+48 22 646 77 27
HunterLab na całym świecie:
-
Europe / Middle East / Africa
HunterLab Europe GmbH
-
Dr.-August-Einsele-Ring 15
82418 Murnau
-
+49 8841 9464
-
Headquarters, North / South America
Hunter Associates Laboratory, Inc.
-
11491 Sunset Hills Road
Reston, VA 20190-5280
-
+1 571 470 6028
-
Asia-Pacific
HunterLab Asia Limited
-
Flat E, 13F Leahander Centre,
28 Wang Wo Tsai Street,
Tsuen Wan,
New Territories,
Hong Kong -
+852 2406 1723
Zadaj nam pytanie tutaj...
Chcesz porozmawiać bezpośrednio o swojej aplikacji/próbce? Zadzwoń do nas pod numer
Pokażemy Ci rozwiązanie pomiaru koloru dla Twojego produktu.
Lub po prostu wypełnij poniższy formularz.
Nasi eksperci od kolorymetrii z przyjemnością Ci pomogą!
Produkty
W naszym przeglądzie znajdziesz odpowiednie urządzenie i odpowiednie oprogramowanie do wszystkich zastosowań.