Pomiar barwy substytutów mięsa i ich surowców

Roślinne produkty mięsne, ich składniki i surowce podlegają ścisłej kontroli jakości, ponieważ są ważnym źródłem pożywienia dla ludzkości. Producenci tych alternatywnych białek stoją również przed wyzwaniem wizualnym, aby ich produkty wyglądały atrakcyjnie dla ludzkiego podniebienia i naśladowały prawdziwe mięso pod względem smaku i tekstury. HunterLab oferuje idealne rozwiązania do pomiaru barwy, aby zapewnić, że gotowy produkt jest atrakcyjny wizualnie dla konsumenta i konsekwentnie bezbłędny dla producenta żywności.

Urządzenia HunterLab do pomiaru barwy mogą mierzyć barwę dowolnego produktu lub surowca na bazie białka, w tym

Surowce

Surowce

Rośliny strączkowe, ziarna, nasiona, orzechy, izolaty białka sojowego, mąki białkowe, koncentraty, naturalne barwniki i wiele innych.
Mięso-/<br />
Alternatywy dla ryb

Alternatywy dla mięsa/ryb

Wołowina, wieprzowina, drób, ryby, owoce morza
Napoje

Napoje

Napoje białkowe, alternatywy mleka
Inne produkty

Inne produkty

Batony proteinowe, wypieki, produkty odżywcze

Der Blog von HunterLab Europe

Wszystko o pomiarze koloru

Pomiar barwy przypraw

Pomiar barwy przypraw

Kolor przyprawy zawsze dostarcza informacji o jej jakości. Bogaty, intensywny kolor wskazuje na wysoką zawartość olejków eterycznych – kluczowych dla silnego aromatu i wyrazistego smaku. Określanie koloru przypraw wiąże się z różnymi wyzwaniami – od kontrolowania kosztów drogich przypraw po zapewnienie skutecznych testów jakości. ColorFlex L2 firmy HunterLab bez trudu spełnia te i inne wymagania pomiarowe, minimalizując ilość odpadów i gwarantując maksymalną precyzję. Powody...

Czytaj więcej

Dane kontaktowe HunterLab Europe GmbH

Nasza lokalizacja

Dr August Einsele Ring 15,

82418 Murnau am Staffelsee

Dane kontaktowe

E-mail: info@hunterlab.de Tel: +49 8841 9464

Wsparcie

Serwis i wsparcie HunterLab - zorientowane na klienta, szybkie, wyjątkowe.