Pomiar barwy produktów pomidorowych
Pomidory są hodowane i selekcjonowane pod kątem cech, które są ważne dla ich specyficznych wymagań w zakresie uprawy, zbioru, przetwarzania i konsumpcji, a także dyktują ich smak, teksturę i inne cechy.
Barwa, ważny parametr pomiarowy dla produktów pomidorowych, jest ściśle powiązana z jakością i smakiem.
W rzeczywistości Departament Rolnictwa Stanów Zjednoczonych opracował jasne wskaźniki, które są wykorzystywane do klasyfikacji przetworzonych produktów pomidorowych na całym świecie.
HunterLab była pierwszą firmą, która otrzymała zgodę USDA na instrumentalną ocenę koloru pomidorów.
Do naszych cenionych klientów należą Heinz, Cargill, ConAgra Foods, Campbell’s, Pacific Coast Producers, Kagome, Ingomar Packing i Del Monte.
Typowe produkty pomidorowe, które wymagają dokładnej kontroli koloru, obejmują: Pasta pomidorowa, przecier pomidorowy, sos pomidorowy, ketchup i sok pomidorowy.
Podczas pomiaru barwy tych produktów ważne jest, aby wybrane urządzenie spełniało wymagania dotyczące instrumentalnego pomiaru barwy produktów pomidorowych i było zgodne z normami dotyczącymi klasyfikacji tych produktów.
HunterLab jest jedynym producentem oferującym urządzenie ColorFlex L2 Tomato z odpowiednim oprogramowaniem sprzętowym i płytką do kalibracji.
Nasze rozwiązania dla produktów pomidorowych:
ColourFlex L2 Tomato
Kompaktowa stacja kolorymetryczna
-
Wiele otworów pomiarowych
Różne otwory pomiarowe (13 mm, 19 mm, 25,4 mm, 31,8 mm) dla wielu rodzajów próbek.
-
Kompaktowe wymiary
Przy wadze 2,75 kg i wymiarach 16 cm (wysokość), 21 cm (szerokość) i 24 cm (głębokość), CFL2 jest idealnym partnerem w laboratorium i produkcji.
-
Zintegrowane oprogramowanie Essentials 2.0 QC
Wizualizacja lokalizacji kolorów, krzywe spektralne, dane spektralne i PASS/FAIL z indywidualnymi tolerancjami.
-
Geometria 45°/0°
CFL2 mierzy kolor tak, jak widzi go ludzkie oko.
Każdego dnia.
Niezawodność i precyzja. -
W wielu wersjach
ColorFlex L2 jest również dostępny w wersjach Tomato i Coffee.
-
Nieskomplikowany i precyzyjny
Wsparcie ze strony Kreatora pomocy.
Skraca czas szkolenia, optymalizuje przepływ pracy i zwiększa produktywność.
Więcej informacji na ten temat:
-
PDF Wyniki dotyczące pomidorów (angielski)
-
Artykuł Indeks likopenu
-
Broszura ColorFlex L2
-
Obejrzyj wideo
Twój lokalny partner:
-
LABO PLUS
-
ul. Obornicka 5
02-948 Warsaw
Poland -
+48 22 646 77 27
HunterLab na całym świecie:
-
Europe / Middle East / Africa
HunterLab Europe GmbH
-
Dr.-August-Einsele-Ring 15
82418 Murnau
-
+49 8841 9464
-
Headquarters, North / South America
Hunter Associates Laboratory, Inc.
-
11491 Sunset Hills Road
Reston, VA 20190-5280
-
+1 571 470 6028
-
Asia-Pacific
HunterLab Asia Limited
-
Flat E, 13F Leahander Centre,
28 Wang Wo Tsai Street,
Tsuen Wan,
New Territories,
Hong Kong -
+852 2406 1723
Zadaj nam pytanie tutaj...
Chcesz porozmawiać bezpośrednio o swojej aplikacji/próbce? Zadzwoń do nas pod numer
Pokażemy Ci rozwiązanie pomiaru koloru dla Twojego produktu.
Lub po prostu wypełnij poniższy formularz.
Nasi eksperci od kolorymetrii z przyjemnością Ci pomogą!
Blog HunterLab Europe
Wszystko o pomiarze koloru
Jak zoptymalizować jakość koloru żywności za pomocą spektrofotometru! Kolor produktu spożywczego odgrywa decydującą rolę przy podejmowaniu decyzji o zakupie. Konsumenci i sprzedawcy detaliczni przywiązują dużą wagę do atrakcyjnego wyglądu, ponieważ wpływa on na postrzeganie świeżości i jakości. Aby zminimalizować różnice kolorystyczne i zapewnić stałą jakość produktu, niezbędne jest użycie spektrofotometru. Takie urządzenie do pomiaru barwy zapewnia precyzyjne, obiektywne wartości barwy i...
Kolorymetria - poznaj podstawy kolorów i ich postrzegania! W trzech sesjach, z których każda trwa...
Oznaczanie barwy orzechów - od surowca do produktu końcowegoKolor orzechów jest ważnym wskaźnikiem...
Produkty
W naszym przeglądzie znajdziesz odpowiednie urządzenie i odpowiednie oprogramowanie do wszystkich zastosowań.